Casa Calvet

In 1897 Gaudí was asked to construct a building for the heirs of the cotton industrialist Pere Màrtir Calvet. The family bought a site in Calle Casp in Barcelona, and it was there that Gaudí erected his most conservative work. In Casa Calvet, with its simple structure, Gaudí abandoned his former inspirations of Moorish and oriental approaches and surrendered himself to the influences of the baroque style.

Casa Calvet, which is remarkable for the originality of the volumes of its rear facade, the organic shapes of the furniture that Gaudí designed especially for it, and the luxury of its rooms, in particular the entrance hall and the staircase, was chosen by the Barcelona City Council to receive the best building award in the year 1900.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More information

Los ajustes de cookies de esta web están configurados para "permitir cookies" y así ofrecerte la mejor experiencia de navegación posible. Si sigues utilizando esta web sin cambiar tus ajustes de cookies o haces clic en "Aceptar" estarás dando tu consentimiento a esto.

Cerrar