El trencadís de Gaudí, inspiració per la moda

L'Arquitectura de Gaudí és sinònim d'Art. No en va, serveix com a font d'inspiració per un gran nombre de creadors, ja siguin il·lustradors, poetes o dissenyadors de moda, que troben en les seves formes vives i en la multitud de colors infinitat d'idees que finalment traslladaran en peces de roba.

Gaudí - Moda

El característic trencadís d’Antoni Gaudí és, a més de típic, mític. L’explosió de cristalls multicolor que recobreix la façana de la Casa Batlló és un clar exemple de multicromatisme, llum, màgia i marca Gaudí. El Geni català continua sent a dia d’avui una rica font d’inspiració per a nombrosos artistes de disciplines tan variades com la pintura, la poesia, la música o la moda. I és al moda precisament la que ens ocupa en aquest cas, ja que la nova col·lecció de Max Azria per la propera temporada tardor-hivern 2015 està inspirada en Antoni Gaudí. La pedreria i els encaixos, junt a les constants referències a la naturalesa, són algunes de les característiques de la col·lecció d’Hervé Léger per a Max Azria. EL dissenyador ha estampat flors que semblen relleus i ha utilitzat colors brillants tal com daurats, grocs, blancs i blaus, que recorden al trencadís multicolor que l’Arquitecte de Casa Batlló va utilitzar per decorar el pati exterior.

Així doncs, es fa evident que les referències a Gaudí en l’actualitat són constants, i que centenars d’artistes beuen de la seva genialitat. La Casa Batlló, l’obra més creativa i representativa de la seva etapa més alegre i acolorida, dóna total llibertat a la imaginació i convida a contemplar-la amb la mirada d’un nen. No hi ha dubte que la Casa Batlló commou.

Gaudí - Moda