#TotsFemSantJordi: Omplim de roses els balcons

Volem mantenir viu l'esperit del 23 d'abril omplint els balcons de roses i donant llibres a qui més els necessita.

Aquest any volem seguir celebrant Sant Jordi el 23 d’abril i per fer-ho proposem omplir de roses tots els balcons de Catalunya. Aquest vídeo és la nostra forma de convidar-te a aquesta iniciativa. Feliç Sant Jordi!

Roses fetes per tots i vídeos per a inspirar-te
Et proposem diferents manualitats creatives per dissenyar roses amb materials reciclats que tots tenim a casa. En el nostre canal de YouTube trobaràs diversos vídeos per a inspirar-te. També pots seguir aquesta iniciativa als nostres perfils d’Instagram i Facebook i en el hashtag #TotsFemSantJordi.

Suport d’entitats i personalitats mediàtiques
Aquest any comptem amb la col·laboració de Barcelona Turisme i Barcelona Global per difondre aquesta acció ciutadana amb les roses i els llibres com a protagonistes i promocionar aquesta data tan assenyalada en l’àmbit internacional.També participen en aquesta iniciativa a influencers i artistes dels àmbits literari, cinematogràfic i musical perquè a través dels seus perfils en xarxes socials difondre aquesta crida per tal d’arribar al màxim nombre de llars i mantenir viva la Diada de Sant Jordi.

Llibres solidaris i col-laboració amb Creu Roja
En el context d’aquesta crisi, la Casa Batlló s’uneix a Creu Roja per donar visibilitat al projecte ” Promoció de l’Èxit Escolar en nens/es en dificultat social” i fer arribar a cada llar de Catalunya un bé bàsic com és l’educació. Mitjançant el llibre i la lectura, també es garanteix l’accés a una necessitat bàsica dels més joves de la casa, com és el seu accés normalitzat a la cultura per al seu creixement intel·lectual i emocional. La Casa Batlló convida a la ciutadania a participar en aquest projecte a través del web de Creu Roja on es poden fer donacions per donar suport a l’educació com a via principal per aconseguir la igualtat.


Responent a la crida de la UNESCO

Aquesta iniciativa se suma a la crida que ha fet la UNESCO als llocs Patrimoni Mundial per visibilitzar les seves accions per tal de reduir els efectes negatius del confinament global. Habitualment, el 23 d’abril els carrers de Catalunya s’omplen de parades de venda de llibres i roses, però aquest any la celebració s’ha posposat al 23 de juliol. No obstant això, la Casa Batlló aposta per seguir celebrant el 23 d’abril la festivitat del patró de Catalunya que a més coincideix amb el Dia Mundial del llibre promogut per la UNESCO el 1995. Sant Jordi 2020 és també una oportunitat d’unir els valors universals de Casa Batlló amb una celebració que forma part de les propostes culturals que ha fet de Barcelona una Ciutat Creativa de la Literatura per la UNESCO.

La Casa Batlló amplia la seva oferta de continguts digitals
Després de tancar les nostres portes el passat 13 de març, hem mantingut la nostra presència en els canals digitals per seguir aportant contingut de valor sobre aquesta excepcional obra d’Antoni Gaudí, inspirada en la bellesa de la natura. Aprofitem per convidar-te a recórrer la Casa amb el nostre Tour Virtual, a compartir en família jocs i manualitats inspirats en Gaudí, i a estar atent als nous continguts que llançarem aviat.

Feliç Sant Jordi a tots i totes!