Tot sobre la nova visita inmersiva a la Casa Batlló

Pionera i única al món, així és aquesta visita que ofereix un viatge a la genialitat de Gaudí i que apel·la als 5 sentits, amb la tecnologia més avançada.

La nova visita de la Casa Batlló presenta l’experiència immersiva més fascinant mai imaginada. La Intel·ligència Artificial o la Realitat Augmentada són alguns dels ingredients d’aquesta creativa proposta cultural. Projeccions volumètriques impossibles, so binaural, sensors de moviment, espais immersius únics al món i delicades propostes que apel·len a sentits com l’olfacte doten a aquesta experiència de sensacions mai abans viscudes.

CASA BATLLÓ: UN VIATGE A LA GENIALITAT DE GAUDÍ
Presentem una llarga llista de novetats i 2.000 m2 nous de recorregut mai vistos fins al moment.

GAUDI DÔME: “La inspiració del geni”, per Miguel Alonso
Com explicar la creació d’un geni? Què va envoltar a Antoni Gaudí durant la seva infància? Què li inspirava? Una sala immersiva amb més de 1.000 pantalles acullen al visitant per a acostar-lo als orígens de la genialitat d’Antoni Gaudí. ‘Gaudí Dôme’ ofereix un espai únic de desconnexió, una autèntica catifa vermella que permet al visitant submergir-se en l’origen d’un geni. Un origen que versa, des de nen, en la seva particular relació amb la natura. És la millor benvinguda a l’univers que va inspirar a Gaudí, i ve acompanyada d’una proposta musical que compta amb 21 canals d’àudio que recreen sons de la natura i de 36 projectors, responsables de les projeccions volumètriques que inunden de màgia aquesta instal·lació de videoart.

Situada a les antigues Carboneres de l’edifici, “La inspiració del geni” ofereix un espectacle d’expressions i sensacions audiovisuals. Creada pel realitzador Miguel Alonso, es tracta d’una expedició sensorial, un viatge al naixement del geni i al seu primer contacte amb la Natura. Un espectacle a flor de pell que fa partícip al visitant de l’experiència creadora.

GAUDI CUBE: “En la ment de Gaudí”, per Refik Anadol
T’imagines entrar en la ment de Gaudí i veure la realitat amb els seus ulls? Imagines ser capaç d’interpretar les formes i estructures de la naturalesa com ell ho feia? La sorpresa final de la visita és aquesta instal·lació immersiva que presenta el primer cub LED de 6 cares, únic al món. Una obra d’enginyeria pionera en un espai 100% envoltant capaç de canviar la percepció de la realitat i permetre l’impossible. Una unitat dissenyada en exclusiva per a la Casa Batlló que acull una tecnologia avançada al seu temps i una capacitat expressiva que permet transmetre a qualsevol persona sensacions i sentiments únics.

Inaugura aquest cub màgic l’obra de Refik Anadol “En la ment de Gaudí”, una instal·lació que convida als assistents a descobrir un mite de l’arquitectura des de la pròpia ment de l’arquitecte català. Aquest projecte, amb el rigor com a primer requisit i l’emoció com a objectiu final, va tenir una primera fase que va consistir en crear la major biblioteca digital del món sobre Gaudí. Després d’un colossal treball d’investigació i gràcies a l’ús de la Intel·ligència Artificial, la Casa Batlló ha recopilat milions de dades, arxius, fotos, vídeos, plànols, escrits, dibuixos, models 3D i manuscrits originals de l’arquitecte que constitueixen, a data d’avui, el major repositori digital sobre Gaudí.

Avançats processadors de machine learning han aconseguit desxifrar els patrons constructius, les estructures biomimètiques i la lògica de disseny que es troba oculta entre tanta informació. Permetent a l’artista Refik Anadol entendre l’empremta que Gaudí ha deixat a la humanitat per desxifrar la seva ment, imaginar els seus somnis, experimentar el món a través dels seus ulls i descobrir el santuari interior i la genialitat d’un artista envoltat de misteri.

ALTRES NOVETATS

Un nou relat disponible en 15 idiomes i la banda sonora creada per la compositora Dani Howard i interpretada per membres de la Filarmònica de Berlín, la Berlin Radio Symphony Orchestra i la Deutsche Oper Berlin, dirigits per Pablo Urbina.

Una nova Tablet amb continguts de Realitat Virtual permet al visitant viatjar 100 anys enrere per a reviure l’esplendor del modernisme i descobrir l’univers creatiu de Gaudí, submergint-li en la inspiració que el geni va trobar en la naturalesa.

Quadres màgicsa les parets, d’aparença estàtica, cobren vida al apropar-se els visitants. Micro sensors de moviment ocults en el perfil dels quadres activen les produccions
cinematogràfiques que recreen el passat de la família i la història de la Casa.

Tecnologies ecològiques i invisiblesdonen vida a diferents instal·lacions efímeres que el visitant anirà descobrint per la Casa. En elles es recreen alguns mites i llegendes, així com records i anècdotes de la Casa.

Destaquen diferents intervencions arquitectòniques que han estat un repte per preservar la seguretat de l’edifici i dels seus visitants, com el nou nucli de comunicació vertical dissenyat pel reconegut arquitecte japonès Kengo Kuma i il·luminat per Mario Nanni, que han fet d’aquesta intervenció una obra d’art.

Una altra gran novetat és‘Simbòlic’, la nova botiga, amb accés directe des del carrer, dissenyada per l’interioristaLázaro Rosa-Violán. ‘Simbòlic’ ofereix una acurada selecció d’objectes inspirats en els principis de disseny de Gaudí, fusionant artesania amb innovació.

La Casa Batlló acabada de restaurar, un viatge als orígens
El visitant veurà la millor versió de la Casa Batlló, ja que el 2017 es va iniciar una de les restauracions més importants realitzades a la Casa. Aquest projecte ha permès la recuperació dels estucs originals de Planta Noble, el descobriment i reproducció dels arrambadors així com la recuperació de llums i diferents elements decoratius. Finalment, destaca la restauració de la façana principal que es va dur a terme de gener a maig de 2019, i que va involucrar a professionals de 7 gremis diferents que van intervenir en ella per netejar-la, restaurar-la i aplicar diferents tècniques de conservació; un procés especialment complex a causa de l’ús dels 5 materials que la componen (pedra, ferro, ceràmica, vidre i fusta), cadascun dels quals va requerir un tractament específic. Veure vídeos

La Casa Batlló, millor monument del món 2021
Gràcies a la seva nova visita immersiva, la Casa Batlló ha estat reconeguda com a millor monument del món en els Remarkable Venue Awards 2021, imposant-se a la Torre de Londres, el Duomo de Milà o el Empire State. Aquest guardó distingeix a les catedrals, castells, palaus i monuments històrics o emblemàtics millor valorats pels usuaris de la plataforma cultural de venda d’entrades Tiqets. Saber-ne més

Compromesos amb l’autisme
La Casa Batlló és la primera entitat cultural a nivell internacional, a comptar amb un equip de persones neurodiversgents per a atendre els seus  visitants gràcies a la seva aliança estratègica amb Specialisterne. Aquesta empresa compta amb més de 15 anys d’experiència i ocupa persones amb autisme, dislèxia, dispràxia, TDH, etc. Coneix al nostre equip

La Casa Batlló, Patrimoni Mundial
La nova experiència immersiva de la Casa Batlló contribueix a complir amb l’estratègia de les 5C de la UNESCO a la implementació de la Convenció del Patrimoni Mundial mitjançant la Comunicació dels seus valors universals, a la Conservació del patrimoni mitjançant experiències significatives de la seva arquitectura, implicant les Comunitats amb accions dirigides al públic local, Capacitant el personal d’atenció al visitant i augmentant la Credibilitat de la Convenció.