La Casa Batlló guanya el Premi Barcelona Sustainable Tourism

El premi reconeix les bones pràctiques de la Casa Batlló per promoure la sostenibilitat del patrimoni cultural als àmbits ambiental, econòmic i social

Avui ens sentim feliços d’anunciar un premi que reconeix les bones pràctiques que fa anys que hem implantat per ser un patrimoni sostenible i fomentar un turisme responsable a la nostra ciutat. El premi destaca, principalment, totes les accions que ajuden a preservar la Casa Batlló i donar a conèixer la seva riquesa, com ara:
-Les innovacions tecnològiques per conservar, gestionar i apreciar el valor universal d’aquesta obra d’Antoni Gaudí amb una clara visió cap als 17 Objectius del Desenvolupament Sostenible.
-El continu treball de conservació de la Casa Batlló i especialment les darreres restauracions realitzades (façana, estuc i elements decoratius).
-La col·laboració amb els artesans locals, protagonistes de les nostres restauracions i creadors de nombroses peces artesanals de la nostra Store.
-La divulgació mitjançant una narrativa emocional d’aquesta obra mestra de Gaudí a públics de tot el món i totes les edats combinant de forma extraordinària els àmbits analògic i digital.
-El compromís amb institucions educatives per a la formació de nous professionals tant locals com internacionals (Escola del Louvre, Universitat de la Soborna, KU Leuven, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra).
-El nostre suport a la investigació amb la publicació d’articles, la col·laboració amb investigadors i la participació en trobades internacionals sobre Patrimoni, Gaudí i Turisme, i convidant investigadors a visitar la Casa.
-La implantació d’iniciatives internes per reduir el consum de plàstic, promoure el reciclatge i la reducció de residus, estenent les pràctiques sostenibles a les cases dels treballadors i col·laboradors.

Més enllà, la sostenibilitat és un concepte ampli que també inclou iniciatives socials. Entre elles destaquem especialment:
-El nostre compromís amb l’autisme, sent la primera entitat cultural que compta amb un equip de persones neurodivergents per atendre els visitants.
-La constant col·laboració amb ONG locals i internacionals com UNICEF, Amnistia Internacional, Pallassos sense fronteres, Fundació Barraquer, Banc dels Aliments, Banc de Sang, Arrels…
-Promoure la consciència social amb la il·luminació especial de la nostra façana en dies assenyalats (Dia Mundial contra la SIDA, Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra la dona, etc.)

El premi l’atorga el Consorci de Turisme de Barcelona, entitat gestora juntament amb l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, del Compromís per la Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere.

I continuarem treballant!