Casa Batlló se suma a l'esdeveniment internacional #MakeHeritageFun de GoUNESCO

El passat diumenge 13 de març, la Casa Batlló va formar part de la quarta edició del #MakeHeritageFun amb una visita per especialistes i seguidors de la joia modernista

Una visita on els participants, procedents del sector de la cultura, el turisme o l’educació, juntament amb diversos afortunats d’un concurs de Facebook van gaudir de la visita a la Casa Batlló amb la videoguia de realitat augmentada i virtual. Una videoguia, disponible en 10 idiomes, que va començar a oferir-se a les visites d’aquest Patrimoni Mundial a principis de 2014 i que l’any passat ja es va incorporar al preu de la visita, fet que ha permès que més de 775.000 persones ja l’hagin pogut gaudir.

juanjofuster_instagram

Instagram: @juanjofuster

Els assistents a #MakeHeritageFun, van destacar en les seves publicacions en xarxes socials l’ampliació de coneixement sobre la Casa Batlló que la videoguia els va oferir. Aquesta tecnologia aplicada al patrimoni permet descobrir d’una banda, com vivia la família Batlló, el mobiliari que tenien, la seva disposició, etc. i d’altra banda, permet conèixer tot l’imaginari que Gaudí va dissenyar per a aquesta Casa a 1904, veient d’aquesta manera com les claraboies tenen forma de closca de tortuga o com les golfes produeixen en el visitant la sensació d’estar dins el costellam d’un gran animal, responent tot això al profund interès de Gaudí per la natura.

Make Heritage Fun Snapchat

Snapchat: ruciiuulovesla

L’acció #MakeHeritageFun és una proposta social organitzada per GoUNESCO, que compta amb el suport d’UNESCO Índia i el principal objectiu és conscienciar el gran públic de la riquesa patrimonial per a la seva conservació i preservació, a través d’un triple eix: explorar, documentar i compartir. Aquesta iniciativa es va desenvolupar també a Mèxic, on van recórrer el Centre Històric de la Ciutat de Mèxic, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1987, al Perú, on van visitar el complex arqueològic Ventarrón a Pomalca, i a altres ciutats de més de 15 països. Un èxit de participació que, per primera vegada, va tenir lloc a sis continents.

raquelbcn88_instagram

Instagram: @raquelbcn88

albertet83_instagram

Instagram: @albertet83

tonipascualcuenca_instagram

Instagram: @tonipascualcuenca

Com que es tracta del primer any que la Casa Batlló se suma a aquesta acció, hem volgut avaluar-la a través d’una enquesta de satisfacció enviada als participants. Els resultats revelen la idoneïtat d’aquest tipus d’accions per apropar el patrimoni a la societat. D’aquesta manera el 100% de les persones enquestades indica que la iniciativa li ha resultat interessant per conèixer la Casa Batlló, amb el mateix percentatge indiquen que l’experiència ha estat positiva, que la recomanarien i que la repetirien. En general la visita amb la videoguia de Realitat Augmentada i virtual ha estat una grata sorpresa per als participants, fins i tot el 90% d’ells indica que la recomanaria a amics i familiars.

També els hem demanat resumir la seva experiència com a participants de #MakeHeritageFun i aquestes han estat algunes de les seves declaracions:

“Per a mi, una experiència molt innovadora perquè mai havia fet una visita amb realitat augmentada.”
“Interactiva, màgica i crec que difícil de millorar”
“Molt interessant i recomanable”
“Compartir idees de cultura amb altres persones amb interessos similars, a través de la tecnologia”
“#MakeHeritageFun Ha estat una forma d’acostar-se el patrimoni i compartir l’experiència a la resta del món gràcies a les xarxes socials.”
“Visita immersiva i diferent”

Des de Casa Batlló volem agrair a tot l’equip de GoUNESCO el seu suport i consells per al desenvolupament del nostre primer #MakeHeritageFun i per descomptat, agrair a tots i cada un dels assistents la seva participació i entusiasme, sense ells, aquesta edició no hagués estat possible.

Make Heritage Fun Casa Batllo 1

Make Heritage Fun Casa Batllo 2

Make Heritage Fun Casa Batllo 3