La Casa Batlló, escollida Millor Monument del Món 2021

L'obra mestra de Gaudí s'imposa a la Torre de Londres, el Duomo de Milà o l'Empire State

La Casa Batlló, Patrimoni Mundial de la UNESCO, ha aconseguit el reconeixement de Millor Monument als premis Remarkable Venue Awards 2021 organitzats per la plataforma cultural de venda d’entrades a indrets turístics Tiqets. Aquest premi distingeix les catedrals, castells, palaus i monuments històrics o icònics més ben valorats pels usuaris.

Entre els guanyadors mundials en diferents categories trobem:
– Millor Tresor Amagat: Velázquez Tech Museum (Espanya).
– Millor Museu: Musée Marmottan Monet (França).
– Lloc més destacat: Museus Vaticans (Itàlia).
– Millor Experiència in situ: Castell de Windsor (Regne Unit).
– Millor Atracció: Catacumbes de San Gennaro (Itàlia).
– Lloc més innovador: Paris Montparnasse Top of the City (França).
I finalment, la Casa Batlló com a Millor Monument 2021.

La nova visita immersiva de Casa Batlló
El 2021 la Casa Batlló va presentar una nova proposta museogràfica amb 2.000 metres quadrats mai vistos fins ara, dues noves sales immersives com Gaudí Dôme, una cúpula amb més de 1.000 pantalles amb l’imaginari que va inspirar Gaudí a la seva infància, i Gaudí Cube, un cub de sis cares de pantalles LED únic al món que permet al visitant viatjar a la ment de Gaudí gràcies a l’obra de l’artista convidat Refik Anadol.

La nova visita cultural oberta al públic després de la profunda restauració iniciada el 2018, incorpora una nova Audioguia Intel·ligent amb la banda sonora creada per la compositora britànica Dani Howard gravada als Teldex Studios de Berlín per músics de la Filharmònica de Berlín, l’Orquestra Simfònica de Radio Berlin i la Deutsche Oper Berlin. A més, compta amb múltiples sorpreses que trobem durant el recorregut de la Casa com instal·lacions especials i recreacions audiovisuals que permeten viatjar al passat i descobrir com era la Planta Noble a principis del segle XX i qui va ser la família Batlló.

Un equip compromès
Cal afegir que, més enllà del monument, la Casa Batlló aposta des de fa més de tres anys per un canvi de mentalitat organitzativa, buscant la integració i diversitat dels treballadors, en una iniciativa emmarcada dins del full de ruta de l’Agenda 2030 i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Per això, des de principis de 2021 compta amb tot un equip neurodivergent (amb autisme, dislèxia, dispràxia, TDH, etc.) d’atenció al visitant, gràcies a l’aliança estratègica amb Specialisterne, fet que se suma a l’obtenció del Certificat Biosphere per el seu compromís amb la sostenibilitat.

Altres reconeixements i premis
A més, la innovadora proposta museogràfica de la Casa Batlló ha rebut diferents reconeixements i premis entre els que destaquem:
– Best Achievement Award i guanyador a la categoria Games and Interactive Experiences, tots dos dels Heritage in Motion Awards.
– El distintiu de Highly Commended a la categoria de Visitor Attraction a l’InAVation Awards.
– Gaudí Cube entre els finalistes de la categoria Parks & Attractions als Mondo-DR Awards i als premis AV Awards.
– Finalista amb la intervenció de l’arquitecte japonès Kengo Kuma als premis Dezeen de disseny a la categoria de Civic and Cultural Interior.
– Barcelona Sustainable Tourism Award a la categoria de Patrimoni, atorgats per Turisme de Barcelona.