Cerdà

Pla Cerdà

REFORMA I EIXAMPLE DE LA CIUTAT

El 1841 l’Ajuntament de Barcelona va convocar un concurs per eixamplar la ciutat més enllà de les antigues muralles. El 1860 el Govern central, després d’estudiar diverses propostes, va aprovar el projecte de l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà per eixamplar la ciutat segons una estructura de quadrícules, que avui es coneix com l’Eixample. El desenvolupament del pla es va allargar gairebé un segle.

La solució formal més destacada del projecte va ser la incorporació de l’illa; la seva forma crucial i absolutament singular respecte d’altres ciutats europees està marcada per la seva estructura quadrada de 113,33 metres amb uns xamfrans de 45º.

El pla original preveia una alçada màxima dels edificis de 16 m, i assignava un paper clau als parcs i als jardins interiors de les illes. L’especulació posterior ha alterat molt el pla original. També va triar el plàtan com a espècie més idònia per poblar la ciutat, deixant 8 m de distància entre cada arbre.

La Casa Batlló està situada al Passeig de Gràcia, eix principal de l’Eixample, al cor de Barcelona.

"Gaudi's Wonder World Legend of the Century" presenta l'obra del genial arquitecte fins el 4 de març
El proper 25 de novembre i l'1 de desembre la façana de la Casa Batlló tindrà una il·luminació especial amb dos dies solidaris: el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona i el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.
(Español) Casa Batlló Store te trae 5 propuestas de regalo para sorprender a los tuyos
"Walking with Gaudí" presenta l'obra del genial arquitecte fins a l'1 de gener