Visita

Us sorprendrà per fora, us enamorarà per dins!

La Casa Batlló, obra mestra d'Antoni Gaudí, us convida a visitar el que, més que un edifici, ja és un mite de l'art. Darrere l'excepcional façana modernista, que reflecteix un mar en calma, s'amaga tot un món de sorpreses i de detalls arquitectònics refinats. La Casa Batlló, punt de referència obligat del Modernisme, us proposa un viatge al seu interior.

Aquesta obra arquitectònica d'Antoni Gaudí us seduirà pel seu disseny extrem i pel gran repertori de solucions visuals que ofereix. En cada petit racó descobrireu algun element sorprenent, detalls que fascinaran sens dubte tots els qui estimen el món fantàstic. La visita inclou la llegendària planta noble (l'antiga residència de la família Batlló), les golfes (els antics trasters i safareigs), el terrat i les mítiques xemeneies (on hi ha la famosa espinada del drac vençut per Sant Jordi) i el fabulós celobert (l'antiga escala de veïns). La visita es completa amb l'esplèndid vestíbul i l'escalinata principal.

Podeu visitar la Casa Batlló acompanyats per una audioguia que, gràcies a les metàfores i les representacions de la natura
+

La Casa Batlló, obra mestra d’Antoni Gaudí, us convida a visitar el que, més que un edifici, ja és un mite de l’art. Darrere l’excepcional façana modernista, que reflecteix un mar en calma, s’amaga tot un món de sorpreses i de detalls arquitectònics refinats. La Casa Batlló, punt de referència obligat del Modernisme, us proposa un viatge al seu interior.

Aquesta obra arquitectònica d’Antoni Gaudí us seduirà pel seu disseny extrem i pel gran repertori de solucions visuals que ofereix. En cada petit racó descobrireu algun element sorprenent, detalls que fascinaran sens dubte tots els qui estimen el món fantàstic. La visita inclou la llegendària planta noble (l’antiga residència de la família Batlló), les golfes (els antics trasters i safareigs), el terrat i les mítiques xemeneies (on hi ha la famosa espinada del drac vençut per Sant Jordi) i el fabulós celobert (l’antiga escala de veïns). La visita es completa amb l’esplèndid vestíbul i l’escalinata principal.

Podeu visitar la Casa Batlló acompanyats per una audioguia que, gràcies a les metàfores i les representacions de la natura –sobretot el món del mar–, us inspirarà i estimularà els sentits i les emocions.

Explosió de colors i de formes, exercicis d’art decoratiu en l’esplendor de l’època, un “bany” de modernitat, formes enigmàtiques, la interpretació d’un somni, un enginy mediterrani, un capritx exclusiu, un lloc d’innovació i de nous conceptes, un lloc de reflexió sobre la capacitat de l’art i el disseny… això és la Casa Batlló: una visita somiada a la recerca d’emocions, de l’espiritualitat en l’art, en el descobriment continu de les essències, del veritable perfum –l’elegància– que únicament traspuen les obres genials.

La Casa Batlló és oberta al públic des de l’any 2002, coincidint amb la commemoració de l’Any Internacional Gaudí. Durant els anys anteriors s’hi van fer obres de restauració importants gràcies a les quals avui dia es mostra la Casa amb tot l’esplendor de l’època en què va ser construïda per Antoni Gaudí. El 2004 la Casa Batlló va ser guardonada amb el Premi Europa Nostra per la millor conservació de patrimoni arquitectònic.

L’obra es coneix sobretot per la seva façana espectacular i inconfusible, tot i que abans la casa no es podia visitar per dins. Des de l’obertura al públic el 2002, el reconeixement internacional consegüent i la seva inclusió a la llista de Patrimoni Mundial de la Unesco el 2005, la Casa Batlló ha tingut una enorme difusió i ha despertat un interès creixent arreu del món.

Construïda entre el 1904 i el 1906 –ja fa més de cent anys– per Antoni Gaudí en plena maduresa artística del genial arquitecte, per encàrrec de l’industrial tèxtil Josep Batlló, és una obra mestra que sedueix pel seu disseny extrem, la successió refinada de detalls artístics i l’ús creatiu dels materials i del color. La Casa Batlló és una peça mestra de forma, de color i de llum: forma en el llenguatge Gaudí modernista, color per l’atreviment desmesurat en l’aplicació inèdita de gammes cromàtiques en arquitectura i llum per les finestres eixamplades a l’exterior, els balcons, l’entrada de llum per patis i finestres interiors, una llum precursora de la modernitat.

L’arquitectura i el disseny de la Casa Batlló són una mostra del Gaudí tècnic per la part estructural, a més del Gaudí ornamental i modern. L’arquitectura actual recorre avui a tècniques gaudinianes com els paraboloides hiperbòlics a la catedral de Brasília d’Oscar Niemeyer o a la finestra d’agulla que surt a l’exterior per absorbir la llum i fer-la entrar al museu Whitney de Nova York de Marcel Breuer. La Casa Batlló presenta uns conceptes de ventilació, una disposició de la ferramenta, grans lluernes de ferro forjat que són d’una modernitat que fins aleshores era desconeguda.

En conjunt, la Casa Batlló té una força immensa evocadora del mar, la mediterraneïtat, el naturalisme, la teatralitat, el carnestoltes i la màgia. La llibertat creativa de Gaudí i la individualitat de principis del segle XX, aplicades a aquesta obra mestra, connecten amb els valors vigents actualment de la Barcelona d’avui.

El professor Bassegoda, titular de la càtedra de Gaudí durant molts anys, explica en una publicació que la Casa Batlló d’Antoni Gaudí és un projecte alegre, que és l’expressió artística d’un arquitecte exultant, que treballa en una de les seves obres sense les complicacions simbòliques i moralitzadores d’altres projectes religiosos, lluny de l’academicisme imperant a les escoles d’arquitectura de l’època, i afegeix textualment: “es tracta d’un somriure arquitectònic, d’una explosió de plaer compositiu de qui es troba en ple domini del seu estil propi i personal”.

En un altre apartat, Bassegoda afegeix: “Segons Leonardo da Vinci, la Natura és plena de causes latents que mai no han estat alliberades. L’arquitectura encantada de la Casa Batlló és l’alliberament d’un d’aquests arcans naturals per obra i gràcia de la imaginació i del poder creatiu de Gaudí“. I això és una sort per a la humanitat!

Aquest monument és avui dia un dels llocs turístics més visitats de Barcelona i més ben valorat pels visitants. Enamora i embolcalla amb detalls que es van desvetllant successivament, que sorprenen una i altra vegada l’espectador.

La Casa Batlló està situada al cor de la ciutat i s’hi pot accedir fàcilment amb transport públic i els autobusos turístics.

La visita cultural és un recorregut audioguiat màgic, d’una hora de durada aproximadament, per la planta noble –l’antic habitatge de la família Batlló–, el pati d’illa, el celobert, les golfes i el terrat.

-
#SabíasQue localmente, a la #CasaBatlló de #Gaudí también se la conoce como la casa de los huesos, los bostezos, las máscaras y del dragón?
@GrupEben
Gaudi's #CasaBatlló is a must-see on Barcelona's #Modernism route!
@FeelatHomeBCN
Después de visitar la #casabatlló he de decir que #gaudi era, es y será un grande. Genio!!
@Anmora_85
Guess why this house is called House of Bones? Barcelona. Gaudi. just fantastic! #barcelona #gaudi #casabatllo...
@AnnaAbstraction
#Augmented reality tour of one of the Seven Wonders of Barcelona #casabatllo #bcn #gaudi
@pinoyartista
Hoy #observandoelmundo desde la #casabatlló, nada en este monumento esta por casualidad. #Gaudí lo pensó todo
@luaradegef
Minha primeira vez com Gaudí. Inebriante! #Gaudi #Barcelona #CasaBatlló #BCN
@rgmurilo
Para mi uno de los sitios más bonitos y emblemáticos de #barcelona #lovebcn #casabatllo
@Cristinetag
Rincones de #Barcelona: la #CasaBatlló, con el personal y modernista sello de #Gaudí #turismo #Cataluña
@turismoespana
Sencillamente increible, una casa impresionante con muchos detalles que recuerdan al mar y a criaturas marinas de fantasia.
@origo_by