familia-batllo

Família Batlló

Prestigiosa família del sector tèxtil a Barcelona

Es tracta d'una família de renom de Barcelona. El Sr. Josep Batlló i Casanovas era un industrial tèxtil que tenia diverses fàbriques a Barcelona. Josep Batlló era, per tant, un home de negocis important. Es va casar amb Amàlia Godó Belaunzarán, que pertanyia a la família dels fundadors del diari La Vanguardia i als Godó de la indústria del jute. Van tenir cinc fills: José, Mercedes, Carmen, Felipe i Luis (aquest darrer va morir amb pocs anys de vida per una malaltia poc coneguda)

La Vanguardia del 14 de maig de 1884, en l'edició de tarda feia una crònica de l'enllaç Batlló - Godó:

“A l’església parroquial de la Puríssima Concepció s'ha celebrat aquest matí, a les nou, el projectat enllaç entre la bonica i simpàtica senyoreta Amalia Godó Belaunzarán, filla del nostre ben estimat amic senyor Bartolomé Godó, ex-diputat a Corts per Igualada, amb el distingit jove senyor José Batlló i Casanovas, assistint a tan solemne cerimònia únicament les apreciables famílies dels dos contraents.
A les 14 h parteixen avui els nuvis per gaudir la seva lluna de mel durant la qual visitaran algunes de les principals ciutats d'Espanya i de l'estranger.
+

Es tracta d’una família de renom de Barcelona. El Sr. Josep Batlló i Casanovas era un industrial tèxtil que tenia diverses fàbriques a Barcelona. Josep Batlló era, per tant, un home de negocis important. Es va casar amb Amàlia Godó Belaunzarán, que pertanyia a la família dels fundadors del diari La Vanguardia i als Godó de la indústria del jute. Van tenir cinc fills: José, Mercedes, Carmen, Felipe i Luis (aquest darrer va morir amb pocs anys de vida per una malaltia poc coneguda)

La Vanguardia del 14 de maig de 1884, en l’edició de tarda feia una crònica de l’enllaç Batlló – Godó:

“A l’església parroquial de la Puríssima Concepció s’ha celebrat aquest matí, a les nou, el projectat enllaç entre la bonica i simpàtica senyoreta Amalia Godó Belaunzarán, filla del nostre ben estimat amic senyor Bartolomé Godó, ex-diputat a Corts per Igualada, amb el distingit jove senyor José Batlló i Casanovas, assistint a tan solemne cerimònia únicament les apreciables famílies dels dos contraents.
A les 14 h parteixen avui els nuvis per gaudir la seva lluna de mel durant la qual visitaran algunes de les principals ciutats d’Espanya i de l’estranger. Els desitgem un pròsper viatge i felicitat completa en el seu nou estat, i enviem a la vegada l’enhorabona a les seves famílies respectives.”

Tant Josep Batlló com la seva dona tenien un caràcter obert a la innovació i no van limitar la creativitat de Gaudí en absolut. Batlló pretenia que la seva casa no s’assemblés gens a les cases dels altres Batlló, com ara la de Pia, construïda a la cantonada de la Gran Via amb la Rambla de Catalunya per un home tan conegut com Josep Vilaseca. Així doncs, va triar l’arquitecte dels Güell (Eusebi Güell havia estat el gran mecenes de Gaudí) i li va demanar una idea agosarada.

La família va viure a la planta noble de la Casa Batlló fins a mitjan dècada dels cinquanta. El senyor Josep Batlló i Casanovas va morir el 10 de març de 1934. Crònica de l’època. La Vanguardia, diumenge 11 de març de 1934:

“ELS QUE MOREN
SR. JOSÉ BATLLÓ CASANOVAS
Víctima d’una llarga i penosíssima malaltia, que ha estat com la trista coronació d’una existència laboriosa, ha mort a Barcelona,  a una edat avançada, un dels seus industrials més coneguts i respectats, el senyor José Batlló Casanovas.

Va dedicar tota la vida a la feina, gràcies a la qual la seva personalitat va adquirir una considerable rellevància en el moviment industrial barceloní. Al capdavant d’importants empreses, el senyor José Batlló Casanovas va fer gala en totes de les facultats de les quals estava dotat. Inseparable company del seu cosí, el primer comte de Godó, amb la família del qual estava estretament emparentat, va unir-hi durant molts anys els seus esforços en una de les múltiples activitats desplegades per qui va ser el millor i més plorat amic de LA VANGUARDIA.
El caràcter personal del senyor Batlló, ple d’afabilitat i benevolència, féu que es guanyés l’afecte i la simpatia de tots els qui, de prop o de lluny, van haver de tenir-hi relació.
Per això la seva mort ha estat unànime i generalment sentida. A tota la seva família, i molt especialment als seus fills el senyor José i el senyor Felipe, els expressem, en aquests instants inoblidables, el nostre més sentit, el nostre sincer condol. “

-
Aigua, colors, pinzells i paper, quatre elements bàsics per capturar tota l'essència de la Casa més màgica de Gaudí
(Español) Se complementan como el huevo y la leche para hacer un flan. Gaudí y las mentes inquietas son un todo, ya que el primero nutre, por mucho que pasen los años, la curiosidad de los segundos. Obras centenarias inspirando postres de hoy en día. Parece una locura, pero sabe bien.
El Manuscrit de Reus, o la millor definició gràfica del tarannà d’un Geni
Nombrosos exemplars d'aquest animal mitològic que comparteix llegenda amb Sant Jordi es donen cita a la ciutat de Barcelona.
“I posaré un drac que coroni l’edifici... I serà l’edifici més llegendari, més català, Sr. Batlló.”
[:es]Photo: The start of a truly magical journey into the world of Gaudi @casabatllo #casabatllo #photocontest... http://t.co/XO55H7HlIm[:ca]Photo: The start of a truly magical journey into the world of Gaudi @casabatllo #casabatllo #photocontest... http://t.co/XO55H7HlIm[:en]The start of a truly magical journey into the world of Gaudi @casabatllo #casabatllo[:fr]Photo: The start of a truly magical journey into the world of Gaudi @casabatllo #casabatllo #photocontest... http://t.co/XO55H7HlIm[:it]Photo: The start of a truly magical journey into the world of Gaudi @casabatllo #casabatllo #photocontest... http://t.co/XO55H7HlIm[:]
@JudithSwallow
Gaudí vuelve a la vida en nuestra última campaña!!! https://t.co/hcmibVn99z #Gaudi #CasaBatllo #Airbnb #publicidad #creatividad @TBWA_es
@fstoltzing
Gaudi comes back to life in our last campaign! https://t.co/vKwhHuoZQL #Gaudi #CasaBatllo #Airbnb #advertising #creativity @TBWA_es
@fstoltzing
#SabíasQue localmente, a la #CasaBatlló de #Gaudí también se la conoce como la casa de los huesos, los bostezos, las máscaras y del dragón?
@GrupEben
Gaudi's #CasaBatlló is a must-see on Barcelona's #Modernism route!
@FeelatHomeBCN
Después de visitar la #casabatlló he de decir que #gaudi era, es y será un grande. Genio!!
@Anmora_85
Guess why this house is called House of Bones? Barcelona. Gaudi. just fantastic! #barcelona #gaudi #casabatllo...
@AnnaAbstraction
#Augmented reality tour of one of the Seven Wonders of Barcelona #casabatllo #bcn #gaudi
@pinoyartista
Hoy #observandoelmundo desde la #casabatlló, nada en este monumento esta por casualidad. #Gaudí lo pensó todo
@luaradegef
Minha primeira vez com Gaudí. Inebriante! #Gaudi #Barcelona #CasaBatlló #BCN
@rgmurilo