Mobiliari Casa Calvet

Tamboret Casa Calvet
Preciós tamboret raconer de línies corbes i suaus. Té un petit respatller que recorda els balcons centrals de la façana posterior de la Casa Calvet. Les potes, com també les peces que les uneixen, són rectes, i generen un contrast de gran interès. Es caracteritza per la seva senzillesa i comoditat. Gaudí va dissenyar aquest tamboret, perquè s’ubiqués en una de les cantonades del despatx de direcció de la Casa Calvet.

Material: Roure massís envernissat
Mides: 58 x 65 x 41 cm.

Butaca Casa Calvet
Té un estil que se situa a mig camí entre el mobiliari que va dissenyar Gaudí per a la Casa Calvet i el que dissenyaria posteriorment per a la Casa Batlló. El seient circular, auster i sense ornamentacions, s’uneix mitjançant un suport al respatller característic en forma de cor. Del mateix suport surten els braços que finalitzen en una mà en forma d’arc. Gaudí va dissenyar aquesta cadira per al despatx de direcció de la Casa Calvet.

Material: Roure massís envernissat
Mides: 65 x 70 x 52 cm.

Banc Casa Calvet Flors
Gran treball de talla ornamental, mostra un respatller format per tres flors grans, envoltades al seu torn, per tres motius florals. Destaca el fet que la unió entre el braç i el respatller és totalment volada, fet que dóna a la peça una gran esveltesa i lleugeresa malgrat les dimensions considerables. Presenta un interès especial per la seva riquesa decorativa. Aquest banc preciós de 2-3 places presidia la sala de juntes de la Casa Calvet.

Material: Roure massís envernissat
Mides: 118 x 95 x 54 cm.

Cadira Casa Calvet Flors
Aquesta cadira va ser dissenyada per Gaudí per a la sala de juntes de la Casa Calvet. Té un disseny amb gran riquesa decorativa i un elegant motiu central al respatller. La forma trapezoïdal hi dóna un aspecte molt més esvelt que el de les cadires tradicionals, i Gaudí utilitza geometries circulars i de grans de cafè encaixats al respatller. El seient té cinc orificis alineats per evitar que l’usuari llisqui; la disposició d’un únic suport que fusiona el seient amb el respatller presenta un interès especial.

Material: Roure massís envernissat
Mides: 52 x 94 x 54 cm.